De leukste tips voor een kinderfeestje thuis!

De leukste tips voor een kinderfeestje thuis!

Charlotte Leegwater

Een goede voorbereiding is het halve werk

Hoera, Evi is 6 jaar geworden! Voor het eerst in ons leven zouden wij een kinderfeestje organiseren. Evi had het hier al een jaar over, dus nee, nog een jaar skippen was geen optie. Grapje natuurlijk! Het was een super geslaagde middag met hele blije kinderen. Dat komt denk ik ook wel omdat ik een planning vooraf had gemaakt met alle activiteiten. Zo wist ik precies of ik nog iets moest bestellen of niet. Natuurlijk loopt de middag dan weleens anders, maar dat is niet erg. Samen met Evi heb ik alle activiteiten voorbereid en hieronder lees je wat wij zijn gaan doen. 

Tijd voor cadeautjes!

Het leukste begin van een feestje is natuurlijk de cadeautjes uitpakken! Hiervoor hadden wij een dobbelspel bedacht. Met een grote zachte dobbelsteen mochten de meiden om de beurt gooien en wie het eerste 6 gooide, mocht als eerste het cadeautje geven. Mega gezellig!

Zonder taart geen feestje

Evi en ik houden enorm van bakken, dus de keuze was al snel gemaakt om cupcakes te gaan versieren. Deze hadden wij kort van tevoren gebakken zodat deze echt lekker vers waren. Het huis ruikt gelijk ook heeeeeerlijk! Voor de cupcakes hebben wij de muffinmix gekocht van Dr. Oetker en allerlei leuke sprinkles gebruikt. Om deze goed te laten plakken kozen wij voor witte en roze glazuur. Uiteraard werd vooral de roze gebruikt. Daarna: smullen maar! 

Even in beweging komen

Altijd fijn om lekker in beweging te komen tussendoor als de meiden weer even stil hebben gezeten. Net zoals vroeger hebben wij de stoelendans gedaan. Dit was echt hilarisch en super leuk om te doen! Dit is ook echt nog wel een goed idee als het feestje bijna is afgelopen en je hebt nog tijd over. Die energie moet er vaak nog eventjes uit. 

Lekker creatief bezig zijn is zo fijn

Online had ik super leuke katoenen tassen gevonden met een zeemeermin erop. Deze kochten wij hier. Met textielmarkers en onderwaterthema stickers konden de meiden helemaal losgaan met hun fantasie. De tassen kunnen voor gymles gebruikt worden, zwemles, nachtje logeren enz. Tip: soms drukt de stift toch lichtjes door omdat ze regelmatig over hetzelfde stukje kleurden. Ik heb toen een A4 in de tas gedaan zodat je dit toch meer kan tegenhouden. 

Snoephappen, echt als vanouds

Tijd om weer even af te wisselen en iets actiefs te gaan doen. Vroeger gingen wij thuis altijd snoephappen, maar dan in een bak water. Ken je dat ook nog? Nu kozen wij ervoor om een touwtje te spannen en allerlei snoepjes op te hangen. Wij hebben gebruik gemaakt van dropsleutels en kersjes. Pas op het moment zelf bedachten wij pas 'zullen ze die er wel af gaan krijgen?'. Maar geloof me, dit ging ze erg makkelijk af haha! 

Armbandjes maken met naam

De middag begon nu wel op zijn einde te raken. In huis hadden wij nog zo verschrikkelijk veel kralen waar Evi niet zoveel mee deed. Dat was puur omdat zij het leuker vind om dit met vriendinnetjes samen te doen. Dus hoe leuk is het dan dat we deze voor de middag konden gebruiken! Bij de Action heb ik nog extra letterkralen gehaald zodat iedereen zeker weten haar naam kon maken. De meiden vonden het enorm leuk om deze armbandjes te maken en uiteraard gingen deze gelijk om!


Een geslaagde middag!


De meiden hadden zich goed vermaakt en waren bekaf daarna! Maar zo enorm genoten en met leuke spullen naar huis. Evi wilde graag ook uitdeelzakjes hebben om te geven als ze naar huis gaan. De uitdeelzakjes (en ook slingers, bordjes, servetten, bekers, uitnodigingen en tafelkleed) hebben wij hier gekocht. In de zakjes hebben wij een ballon gedaan, bellenblaas zeemeermin en zelf heb ik een klein kleurplaatje uitgeprint met potloodjes erbij en die ingepakt in doorzichtig folie. Iets lekkers kon niet ontbreken, dus helemaal in stijl een schatkistje erbij gedaan. 

Voor het geval je dit ook wilde weten: 
- Het feestje hebben wij gedaan van 14-17 uur (meer dan zat!)
- Evi mocht nog 6 kinderen uitnodigen, past mooi bij de leeftijd
- Wij hebben alles thuis gedaan en was echt super leuk!
- Op de uitnodigingen vooraf ook gevraagd of er bijvoorbeeld nog bijzonderheden zijn zoals allergieën en of ze een bevestiging willen sturen naar mij of ze komen.

Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd, ga jij het ook thuis vieren of toch liever buitenshuis? Laat je reactie hieronder weten!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.