Tegenslagen bij vernieuwing

Tegenslagen bij vernieuwing

Charlotte Leegwater

Het was eigenlijk net een beetje teveel... 

Net uit de vakantiemodus Frankrijk, kinderen nog thuis van opvang/school en dan een nieuwe website willen beginnen. En ja, echt helemaal opnieuw want ik wilde ook overstappen van platform. Waar begon ik aan? 

Het ontstaan van dit briljante idee

Vanaf het begin af aan zat ik met de website bij MijnWebwinkel. Dat was toen heel fijn en werkt prima. Prima zeg ik, want ik kon niet altijd doen wat ik wilde en dat zat hem vooral in keuzemenu's en vormgeving. Bij Mrs Ecommerce had ik net SEO teksten laten plaatsen en de website liep eigenlijk heel goed. Maar om verder te groeien werd het aangeraden om over te stappen. Ik wilde eigenlijk ook wel heel graag vernieuwing maar ik wist ook wat een werk dit zou zijn. Mentaal zat ik ook zeker niet lekker in mijn vel, maar daar ga ik in een andere blog meer over vertellen.

Zo gezegd zo gedaan, toch?

Het leek qua stappenplan heel makkelijk, maar de werkelijkheid viel toch even tegen. Het uitzoeken of mijn domeinnaam/e-mail behouden kon blijven, hoeveel gaat het kosten, wat als ik er geen hol van snap? Nou, dat bleek dus ook wel. Shopify werkt heel anders en zag echt gauw door de bomen het bos niet meer. Daarnaast heb ik ook een gezin waar ik tijd voor wilde maken, maar ik zat enorm met mijn hoofd bij die webshop. Het moest gewoon af en het moest goed (nee hoor, helemaal niet perfectionistisch). 

Het is echt niet erg om hulp te vragen

De basis was er natuurlijk wel omdat ik voor de klanten graag dezelfde opzet wilde behouden. Ik heb om hulp gevraagd via Instagram en onwijs veel tips gehad en enorm goed geholpen door Manuela van Little Yune (als ik jou was zou ik daar zeker een kijkje gaan nemen, te leuk!). Hoe fijn is het dan dat je een netwerk om je heen hebt van ondernemers via social media. Enorm dankbaar. 

Bloed, zweet & tranen, maar het is gelukt!

Ik wilde zoooo vaak die laptop door het raam gooien.. poe. Maar ik vond het vooral naar dat ik toch een soort 'afwezig' was voor mijn gezin. De tijd vliegt als je helemaal ergens in zit en zo was dat dus in werkelijkheid ook. Ik kon uren achter de laptop zitten en niets horen of aandacht hebben voor. Mijn man kon dat goed begrijpen, maar het is vervelend om steeds tegen de meiden te moeten zeggen 'mama komt zo, echt.' Daar heb ik s'avonds wel echt om gehuild en schuldig gevoeld. Het heeft even tijd gekost, maar kan nu oprecht zeggen dat ik ook enorm trots ben op mezelf dat ik het toch voor elkaar heb gekregen met hulp & steun van anderen. En ook zeker met de liefde van mijn gezin om me heen. 

En zeg nou zelf, wat een schitterende website is het geworden!! 

Mocht je ergens tegenaan lopen of ideeën/suggesties hebben dan hoor ik dat heel graag. Laat je me dit dan weten op info@mini-lievie.nl of social media?

Veel liefs, Charlotte 

(Met de prachtige foto van Kai | @a.little.kid.named.kai ) 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.